Training Programma

Verstevig je Fundament

Bij Retraite De Logt bieden we een serie van vier unieke retraite-weekenden aan, verdeeld over een half jaar. Elk weekend, van vrijdagmiddag tot zondagmiddag, neemt je mee op een reis naar diepere zelfontdekking en verbinding met jezelf en anderen. Door middel van Zijnsoriëntatie en mindfulness-gebaseerde oefeningen voor stressreductie nodigen we je uit om te luisteren naar je lichaam en aandacht te schenken aan je ware behoeften. Dit zal zorgen voor meer rust en balans in je leven.

Het programma draait om zelfleiderschap en is vooral geen “verbeter-jezelf”-project. In plaats daarvan richt het zich op het verstevigen van je huidige fundament. Het is een reis naar innerlijke veerkracht en zelfleiderschap, waarbij je leert om met meer vertrouwen en bewustzijn je eigen pad te bewandelen.

Waarom in retraite gaan?

Een retraite biedt je de kans om volledig te ontspannen in een rustgevende omgeving, je mentale helderheid te herwinnen door afstand te nemen van dagelijkse stress, je fysieke gezondheid te verbeteren met yoga en meditatie, en je persoonlijke groei te bevorderen door zelfreflectie en begeleiding.

Wat onze gasten zeggen

Lees de ervaringen van mensen die je voorgingen en ontdek hoe onze retraites hen hebben geholpen om balans en rust te vinden.

Veronique
Veronique
.
Lees verder
“Onlangs mocht ik enkele retraite dagen doorbrengen bij De Logt. Wat een prachtige lokatie, midden tussen de weilanden en bij de bossen van het natuurgebied de Kampina. Het gebouw binnen heeft fijne, frisse, schone, goeie ruimtes die zich goed lenen voor velerlei verschillende bijeenkomsten, met praktisch doch warm ingerichte slaapkamers en genoeg toiletten en douches om elkaar niet in de weg te hoeven lopen. En her en der leuke zitjes om in kleine groepjes te kunnen converseren. Je kunt zien hoe Marie-José en Janine het gebouw met veel aandacht en oog voor detail hebben gebouwd. Die zorg en aandacht hadden ze ook voor onze groep die ze met veel flair en vriendelijkheid ontzorgden. Die zorg, liefde en zorgvuldigheid proefde je terug in het eten bv, wat ze zelf bereiden en dat telkens weer fantastisch smaakte. Ze weten zonder moeite een hele prettige sfeer van vriendelijkheid, gemak en gemoedelijkheid te creëren, waardoor onze retraite precies zo heeft kunnen verlopen zoals deze verliep, namelijk als een plek waar we terecht konden voor ontzorging, waar we rust en ruimte vonden (letterlijk en figuurlijk), waar we ons welkom voelden en waar we vast nog eens terug willen komen.”
Tonjoeska Anna
Stembevrijding
Lees verder
Wat een super dag samen, 'stembevrijding workshop' Wat heb ik genoten om al mijn klanken toe te staan in deze wereld te komen. Op een prachtige locatie, ook voor retraites. Wat een schitterende ruimte hebben Janine en Marie-José gerealiseerd. Kijk op hun site, het is echt prachtig daar. Dank ook Riëtte Brands voor de stembegeleiding!
Yolanda Blom
stembevrijding,One Day Retreat
Lees verder
Een heerlijke bevrijdende dag gehad , mijn eigen stem durven laten horen dankzij de liefdevolle en alles mag er zijn energie van Marie _Jose en Janine . Nooit geweten hoeveel power dat geeft . Ik voel dat dit me helpt om veel meer te gaan doen wat werkelijk bij MIJ past! Dank jullie wel🙏🎶🙏💞 Ik bedoel natuurlijk ook Riette de fantastische stembevrijdster❤️
Laetitia Trimbach
Winter retraite
Lees verder
Prachtige Locatie. Een aanwinst voor de omgeving, zo mooi gelegen en gedragen door twee fantastische vrouwen.
Xander
Xander
Lees verder
Thanx! De retraite is mij heel goed bevallen. Alles klopte gewoon, leuke mensen tot verblijf en good food.Ik vind het heel mooi hoe gepassioneerd jullie zijn en zo anderen helpen met bewustwording en gezondheid van het lichaam.
Retraites

In retraite gaan

Een retraite, jezelf bewust terugtrekken of afzonderen van de wereld, had voorheen vooral een religieus karakter. Een retraite was een periode waarin mensen zich in een klooster terugtrokken om geloofsinzichten te onderzoeken en de beleving van het geloof te verdiepen. Vandaag de dag geven we er een bredere spirituele interpretatie aan waarbij het in essentie altijd gaat over het terugkeren naar de ware natuur van het bestaan.

Bij Retraite de Logt draait een retraite om ruimte en tijd voor jezelf, weg van de dagelijkse prikkels en verplichtingen. Of je nu behoefte hebt aan rust, reflectie of verdieping, wij bieden een veilige en ondersteunende omgeving waarin je kunt loskomen van de hectiek en jezelf de aandacht kunt geven die je verdient.  Een retraite is een kans om opnieuw in verbinding te komen met jezelf, in een ruimte waarin je je volledig kunt richten op je eigen proces van zelfontdekking.

Onze retraites zijn divers en toegankelijk voor iedereen, ongeacht waar je op je persoonlijke pad staat. Of je nu komt om je geest te verstillen, je lichaam te bewegen of simpelweg om in de natuur tot rust te komen, er is altijd een retraite die past bij jouw behoeften. Tijdens onze verschillende programma’s word je op een natuurlijke manier begeleid in het vergroten van je bewustzijn, zonder dat je vastzit aan één methode.

Je wordt gedurende je verblijf volledig verzorgd, zodat je zonder afleiding kunt focussen op wat voor jou belangrijk is. De comfortabele accommodatie en voedzame maaltijden dragen bij aan een compleet gevoel van ontzorging. Dit alles maakt het eenvoudiger om jezelf even los te maken van het dagelijkse leven en écht de tijd te nemen voor rust, reflectie en hernieuwde energie.

Bij Retraite de Logt ervaar je op jouw manier de ruimte om terug te keren naar jezelf, of dat nu door ontspanning, beweging of verdieping is. Welke retraite je ook kiest, je zult merken dat er op verschillende niveaus wordt gewerkt aan bewustzijn, waarbij je zowel lichamelijk als geestelijk gevoed wordt. 

Boek een retraite

Training-programma’s