Home > Mindful Tuin werk

Mindful Tuin werk

Ontdek de rust en voldoening van mindful tuinieren tijdens deze workshop. Gedurende deze dag staat tuinwerk centraal, waarbij je in een serene omgeving kunt genieten van de natuur. We zorgen voor heerlijke koffie, thee, en een smakelijke lunch om je energie op peil te houden.

De dag begint met een meditatie en een kennismakingsronde, zodat je je volledig kunt ontspannen en verbinden met de groep. Er is volop gelegenheid om met anderen te praten en ervaringen te delen, maar ook om in alle rust en stilte in je eigen hoekje te werken. De dag eindigt met een ontspannende yoga oefening.

Laat de hectiek van het dagelijks leven achter je en herontdek de eenvoudige vreugde van tuinieren in een mindful setting. Kom en beleef een dag van reflectie, rust en verbondenheid met de natuur in en rondom Retraite de Logt.

We zijn heel blij met de hulp die we in de tuin krijgen en kunnen deze one day retreat daarom aanbieden voor slechts €15,-.

Aankomst:

aankomst 9.30 uur 6 Oktober 2024

Vertrek:

vertrek 16.00 uur 6 Oktober 2024

Onder leiding van:

onder leiding van Marijke Parijs en Marie Jose van den Brink

Retraite:

Mindful Tuin Werk

Kosten:

15,- euro

All-inclusive:

all-inclusive

Tijdens deze mindful tuinierdag kun je een ervaring verwachten waarin rust, reflectie en verbondenheid met de natuur centraal staan. De dag begint met een geleide meditatie die je helpt te aarden, je aandacht te richten en volledig in het moment te zijn. Deze meditatie zet de toon voor een ontspannen dag waarin je zowel fysiek als mentaal in contact komt met de natuur en jezelf.

Na de meditatie volgt een kennismakingsronde waarin je de ruimte krijgt om op een laagdrempelige manier verbinding te maken met de andere deelnemers. Of je nu ervaringen wilt delen of liever in stilte werkt, er is ruimte voor beide, waardoor je de vrijheid hebt om de dag in te vullen op een manier die goed voelt voor jou.

Het tuinieren zelf wordt op een bewuste en rustige manier uitgevoerd, waarbij de focus ligt op mindful aanwezig zijn in het werk dat je doet. Het gaat hierbij niet om het snel volbrengen van taken, maar om met aandacht de natuur te ervaren en op te gaan in het moment. Je kunt op je eigen tempo werken, in contact met anderen of juist in stilte, en genieten van de vrijheid om je eigen ruimte op te zoeken.

Gedurende de dag zijn er meerdere pauzes waarin je kunt ontspannen en genieten van verse koffie, thee en een smakelijke lunch. Deze momenten bieden de gelegenheid om even stil te staan bij je ervaringen en fysiek te herstellen, zodat je met nieuwe energie weer verder kunt.

Al met al is deze dag een uitnodiging om de drukte van het dagelijks leven achter je te laten, de eenvoudige vreugde van tuinieren te herontdekken en jezelf op te laden in de serene omgeving van Retraite De Logt. Je zult naar huis gaan met een frisse geest en in verbinding met jezelf en de natuur.

9.30 Ontvangst met koffie en thee

10.00 Ochtendprogramma

12.30 Lunch

13.30 Middagprogramma

16.00 Afsluiting

Je kunt een dag komen proeven bij Retraite de Logt, voelen dat het een ruimte is om er even helemaal voor jeZelf te zijn, lekker verwend te worden en even een pas op de plaats te maken. Met plezier verzorgen wij op deze dag je lunch. Tijdens pauzes en rust momenten is er voor de liefhebber koffie, thee en snacks. 

Is er parkeergelegenheid?
Bij Retraite de Logt parkeer je gratis je auto op het terrein. Het is fijn als gasten uit een groep met elkaar kunnen meerijden, maar er is ook een plaats voor iedereen afzonderlijk.

Is Retraite de Logt met openbaar vervoer bereikbaar?
Niet helemaal tot aan de voordeur, Retraite de Logt ligt op ongeveer gelijke afstand van NS station Oisterwijk als van NS station Boxtel, op ongeveer 6 km. Er zijn NS leenfietsen beschikbaar op beide locaties. Mocht je ervoor kiezen om uit te stappen in Boxtel, dan fiets je een mooie tocht door het Natuurgebied de Kampina. Tip: dit is ook een heel mooie wandelroute!

Zijn er fietsen aanwezig of te huur?
Op ongeveer 8 minuten loopafstand van NS station Oisterwijk vind je Schepens Fietsverhuur (fietsverhuuroisterwijk.nl) Mocht je voor een hele groep gasten fietsen willen huren, dan worden ze afgeleverd en weer opgehaald bij Retraite de Logt. Op 1 minuut loopafstand van NS Station Boxtel vind je Bike Totaal Verhoeven (www.biketotaal.nl)

Tot 6 weken voor de retraitedatum is annulering kosteloos mogelijk. 
Tussen 6 en 4 weken voor de retraitedatum wordt bij annulering 25% van het totaalbedrag in rekening gebracht.
Tussen 4 en 1 week voor de retraitedatum wordt bij annulering 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht.
Binnen 1 week voor de retraitedatum wordt bij annulering 75% van het totaalbedrag in rekening gebracht.

Als een deelnemer (of zijn/haar opdrachtgever) een cursus wil annuleren, moet dit schriftelijk of per e-mail gebeuren. De datum van dit bericht geldt als de bepalende aanzegdatum.

Tot aan de start van een activiteit mag een deelnemer, in geval van verhindering, een vervanger aanmelden. In sommige gevallen is een positief intakegesprek vereist voor de vervangende deelnemer, zoals specifiek aangegeven per activiteit.

Annuleren tijdens een lopende cursus, workshop, training of opleiding is niet mogelijk. De deelnemer is dan het volledige cursusbedrag verschuldigd.

Bij het niet verschijnen of voortijdig stoppen van de deelnemer zijn de volledige cursuskosten verschuldigd.

1 daagse retraite

€15,-

incl. BTW

Boek een retraite

Mindful Tuin werk